VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Vegan Bananenbrood

Dit recept is een echte winnaar als het gaat om bananenbrood.  Is hij na een paar dagen wat droog geworden? Verwarm hem dan eens tussen een tosti-ijzer met wat  aardbeienjam.

Vegan Bananenbrood
1 2 3 4 5 6
65 minuten
Makkelijk
Vegan

Ingrediënten

Agavesiroop knijpfles
Agavesiroop knijpfles
6 el
Bakpoeder
Bakpoeder
0.5 tl
Bananen
Bananen
4 stuk
Havermout
Havermout
50 g
Kokosolie
Kokosolie
80 ml
Naturel tafelzout
Naturel tafelzout
0.5 tl
Pure baking soda
Pure baking soda
1 tl
Ruwe rietsuiker
Ruwe rietsuiker
60 g
Sojadrink original
Sojadrink original
80 ml
Speltmeel
Speltmeel
210 g
Strooier kaneel
Strooier kaneel
0.5 tl
Vanille extract
Vanille extract
10 ml
Totaalprijs:
4,16

Handig om te hebben

  • Keukenmachine of handmixer
  • Cakeblik
  • Oven
  • Vork of blender 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2.  Prak of blend de bananen tot een puree
  3. Meng nu alle ingrediënten  door elkaar en voeg hier ook je bananenpuree aan toe
  4.  Vet een cakeblik in met wat kokosolie en doe de gemixte ingrediënten in het cakeblik.
  5. Zet in de oven op 160 graden voor 60 minuten. Check met een satéprikker of je bananenbrood al gaar is, komt de prikker schoon uit het brood, dan is hij gaar. Verleng anders de baktijd met 5 minuutjes.
  6. Laat het bananenbrood nog 10 minuutjes rusten buiten de oven en stort het dan uit het blik.