VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Citroenboter met konfijte citroen

Heb je citroenen over, dan maak je hiermee heerlijke gekonfijte citroenen. Maar wat doe je daarmee? Één van mijn favoriet bereidingen met gepekelde of gekonfijte citroen is citroenboter. Supermakkelijk om te maken en een feestje op tafel. Dit recept is voor 4 personen.

Citroenboter met konfijte citroen
1 2 3 4 5 6
10 minuten
Makkelijk
FeestVegetarisch

Ingrediënten

Botergoud gezouten roomboter
Botergoud gezouten roomboter
250 g
Gekonfijte citroenen
Gekonfijte citroenen
210 g
Totaalprijs:
5,48

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Haal het vruchtvlees van ongeveer 1 citroen van de gekonfijte citroenen.  En zorg dat het fijn is.
  2. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is of verwarm het heel langzaam en voorzichtig in een pannetje of de magnetron.
  3. Roer de roomboter samen met de citroen goed door elkaar.  Serveer in een mooi schaaltje.