VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Baba Ganoush (borreldip van aubergine)

In de herfst zijn de aubergines vaak erg goedkoop en kun je ze op elke hoek van de straat vinden. Dit baba ganoush recept is perfect voor in de winter. Geen aubergines? Je kunt in dit gerecht de aubergines vervangen voor bijvoorbeeld zoete aardappel, courgettes, bloemkool of wortels.

Baba Ganoush (borreldip van aubergine)
1 2 3 4 5 6
15 minuten
Normaal
SeptemberVegetarische optieVeganHerfst

Ingrediënten

Aubergine
Aubergine
3 stuk
Citroensap
Citroensap
30 ml
Extra vierge olijfolie
Extra vierge olijfolie
40 ml
Knoflook
Knoflook
20 g
Strooier chili
Strooier chili
3 g
Tahin sesampasta
Tahin sesampasta
30 g
Totaalprijs:
5,20

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven op 180°C en snijd de aubergines doormidden in de lengte. Leg ze met het velletje op de bakplaat en prik er met een vork allemaal gaatjes in aan de achte zijde van de aubergine. 
  2.  Besprenkel de aubergines met wat olijfolie. Wanneer de oven op temperatuur is bak je de aubergines ongeveer minuten in oven. Ze zijn goed wanneer het vruchtvlees helemaal zacht is.  
  3. Schraap het binnenste van de aubergine leeg met een vork of lepel en meng dit in het keukenmachine samen met de andere ingrediënten. Je kunt een beetje spelen met de olijfolie. 
  4. Wil je hem grof, dan gebruik je minder olijfolie en wil je hem juist lekker smeuïg dan gebruik je wat meer olijfolie. Datzelfde geldt voor de citroensap. Extra sap maakt je baba ganoush lekker fris. Breng nog wat meer op smaak met peper en zout.

 

Tip: Lekker op brood of als dip met rauwe groentes, zoals stukjes komkommer of wortel.