VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Simpele saucijzenbroodjes

Onverwachts morgen visite? Deze ingrediënten heb je waarschijnlijk wel in je vriezer en voorraadkast liggen, dus geen probleem! Je maakt in een handomdraai deze heerlijke makkelijke saucijzenbroodjes. 

Simpele saucijzenbroodjes
1 2 3 4 5 6
10 minuten
Gevorderd
FeestBudget

Ingrediënten

10 Scharrel Eieren S/M/L
10 Scharrel Eieren S/M/L
1 stuk
Biologische halfvolle melk
Biologische halfvolle melk
1 el
Bladerdeeg origineel 10 plakjes
Bladerdeeg origineel 10 plakjes
450 g
Grove mosterd
Grove mosterd
1 el
Half-om-half gehakt
Half-om-half gehakt
300 g
Paneermeel naturel beschuit
Paneermeel naturel beschuit
1 el
Strooier sesamzaad
Strooier sesamzaad
1 el
Worcestershire saus
Worcestershire saus
1 el
Totaalprijs:
5,96

Handig om te hebben

  • Oven
  • Keukenkwastje
  • Bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  2. Meng het ei, de mosterd, de paneermeel, het gehakt, de mosterd, de worcestershire saus door elkaar. en maak er 10 ‘worstjes’van.
  3.  Leg de rolletjes worst in het midden van de bladerdeegplakjes  en vouw het bladerdeeg erom heen.  
  4.  Druk de zijkanten, ongeveer 1 centimeter,  dicht met de tanden van een vork.
  5.  Bestrijk met de melk en strooi hier de sesamzaadjes overheen. 
  6.  Doe de worstenbroodjes nu in het midden van de oven  voor 30 minuten.
  7.  Haal halverwege, dus ongeveer na 15 minuten, de saucijzenbroodjes uit de oven en giet het vet uit de worstenbroodjes van de bakplaat. Zet terug in de oven voor de resterende 15 minuutjes.

 

Heb je geen melk? Bestrijk dan het bladerdeeg met wat ei. Maak je dit gerecht voor een feestje? Halveer dan je plakken door ze diagonaal te snijden en maak er leuke driehoekjes van.