Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kopje of schaaltje de harissa met de helft van de olijfolie en zet even apart. Snijd de bloemkool in roosjes en meng met de harissa met de olijfolie.
- Snijd de rode ui in grove stukken en verdeel samen met de bloemkool over de bakplaat. Zet in de oven voor 40 minuten. Schep halverwege een keer om.
- Maak ondertussen de dressing met de honing, tahini, citroensap en de rest van de olijfolie.
- Rooster de sesamzaadjes heel kort in een koekenpan.
- Rasp de wortel, snijd de avocado in blokjes, snijd de muntblaadjes grof. Zelf doe ik altijd de blaadjes in een kopje en knip ze met een schone schaar.
- Laar de bloemkool en ui even afkoelen en doe ze dan samen met de wortel, avocado, munt en rozijnen in een saladeschaal.
- Schenk de dressing erover en strooi de sesamzaadjes erover.
Lekker met fetakaas.