VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Zelf tortilla wraps maken

Wraps zijn altijd makkelijk, je kunt er veel monden mee vullen, je kunt ze meenemen naar je werk, eten bij een salade.. vullen met alles. Ik had echt geen zin om naar de winkel te gaan en maakte deze wraps zelf.

Zelf tortilla wraps maken
1 2 3 4 5 6
15 minuten
Normaal
BudgetVegetarischVegan

Ingrediënten

Backin bakpoeder
Backin bakpoeder
5 g
Fijn zeezout
Fijn zeezout
5 g
Patent tarwebloem
Patent tarwebloem
250 g
Zonnebloemolie
Zonnebloemolie
30 ml
Totaalprijs:
0,36

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Meng alle ingrediënten en de olie met  een keukenmachine door elkaar samen met lauwwarm water. Ik reken 30ml water per 50 gram bloem. Je kunt het mengen natuurijk ook met de hand doen. 
  2. Kneed er dan met je handen een elastisch deeg van. Is je deeg nog een beetje plakkerig? Dan is het mengsel goed, is het nog wat droog, voeg een beetje extra water toe. Doe dit stapsgewijs. Is het mengsel nog te droog?
  3. Verdeel het deeg nu in 6  eerlijk verdeelde bolletjes.  Leg op een bord en dek af met wat vershoudfolie. Wacht 30 minuten. 
  4.  Strooi wat bloem over je werkblad en rol met een deegroller (ook bestrooid met wat bloem) tot er een mooie ronde grote tortilla ontstaat. Gebruik wat extra bloem op je werkblad en je deegroller als het begint te plakken. Het doel is een lekkere dunne wrap dus probeer een dunne tortilla te makne.
  5.  Verhit nu een koekenpan, zonder olie en bak daarin de tortilla's stuk voor stuk tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Probeer ze zeker niet te lang te bakken, de kans dat ze dan ‘breken’ tijdens het rollen van je wrap is dan extra groot!