VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Kip Teriyaki met rijst, peultjes en frisse wortel

Dit gerecht maak ik heel graag als soulfood. Alhoewel soulfood niet altijd gezond is, is dit gerecht wel gezond.

Kip Teriyaki met rijst, peultjes en frisse wortel
1 2 3 4 5 6
30 minuten
Makkelijk
Gezonde keuze

Ingrediënten

Bak en braadolie
Bak en braadolie
30 ml
Citroensap
Citroensap
30 ml
Kipdijfiletreepjes
Kipdijfiletreepjes
400 g
Mayonaise
Mayonaise
50 ml
Peulen
Peulen
250 g
Strooier sesamzaad
Strooier sesamzaad
10 g
Teriyaki saus
Teriyaki saus
157 ml
Witte rijst
Witte rijst
300 g
Wortelen
Wortelen
340 g
Totaalprijs:
€13,04

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Marineer de kippendij in de teriyaki saus
  2. Rasp de worteltjes, doe hier de citroensap en mayonaise bij en zet weg in de koelkast.
  3. Kook de rijst zoals op de verpakking staat. en bak ondertussen de kippendij gaar in wat olie in een koekenpan.  Als de kippendij gaar is, zet je de pan op zacht vuur. 
  4. Roerbak de peultjes even in de pan met een beetje olie tot ze beetgaar zijn. 
  5. Doe ondertussen de sesamzaadjes even verhitten in een koekenpan, doe het vuur gelijk uit zodra de sesamzaadjes verkleuren. Ze verbranden namelijk heel snel.
  6. Serveer nu de rijst, een schepje worteltjes, met daarover de peultjes, en bovenop de kippendij. Strooi er de sesamzaadjes over.

Tip: Heb je nog wat sojasaus staan of wat lente-ui of bosui? Strooi er lekker over!