Aan de slag!
In dit recept voor kruidenboter van Spice Wise gebruiken ze lavas, wat ook wel de maggiplant genoemd wordt, dat is een goede vervanger voor een zout. Heb je geen lavas in huis, geen probleem dus. Maak alles zonder de lavas en breng later op smaak met wat zout. Ik verving in dit recept de citroenzuur voor citroenrasp. Ik heb altijd wel wat citroenen in huis. Heb je geen citroenzuur of citroenrasp, probeer een paar druppels citroensap uit zo'n knijpflesje.
- Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Meng alle kruiden in een droog kommetje.
- Als de boter op kamertemperatuur is meng je langzaam de gemengde kruiden erdoorheen. Ongeveer een eetlepel kruidenmix per 100 gram. De mix die je over hebt kun je makkelijk en lang bewaren in een potje of een zakje.
- Meng alles goed door elkaar en zet weg met een vershoudfolietje.
Lekker met ciabatta. Heb je kruidenboter over? Gebruik het dan voor het maken van dit heerlijke knoflookbrood. Heb je veel over? Doe het in een leuk potje en geef het cadeau.