VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Zelfgemaakte loempia's van rijstvellen

Dit is zooo lekker, lekker voor alleen op de bank maar ook als er vrienden komen eten. Heel eerlijk, de ingrediënten zijn heel simpel, maar dat rollen valt nog niet helemaal mee. Blijf rustig en ook een mislukt loempiaatje smaakt nog steeds heerlijk! Ik maakte ze vegetarisch, maar heb je toevallig nog wat kip, ei of garnalen liggen, bak ze net gaar, snijd ze fijn en verwerk ze in je loempia.

Zelfgemaakte loempia's van rijstvellen
1 2 3 4 5 6
25 minuten
Gevorderd
Vegetarische optie

Ingrediënten

Bosui
Bosui
1 stuk
Fijngesneden spitskool
Fijngesneden spitskool
100 g
Peen julienne
Peen julienne
75 g
Rijstvellen voor spring- en summerrolls
Rijstvellen voor spring- en summerrolls
100 g
Strooier sesamzaad
Strooier sesamzaad
10 g
Taugé
Taugé
125 g
Wokolie
Wokolie
100 ml
Totaalprijs:
5,56

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1.  Snijd de groentes fijn en leg ze klaar.
  2.  Leg 1 rijstvel op een grote snijplank. Doe hier een kommetjes water over en smeer goed uit. Draai het vel om en doe hetzelfde.
  3.  Leg de snijplank nu met het vel erop op het aanrechtblad of tafel. Strooi er wat sesamzaadjes over. 
  4. Leg nu in het midden van het vel wat groentes en rol daarna het vel als een loempia op. Bedek eerst de groente met een zijde. Vouw dan de linkse en de rechtse zij dubbel en rol vervolgens dit op naar de laatste zijde. 
  5.  Doe ruim wokolie in de oan, heb je geen wokolie, geen probleem. Wokolie geeft een aziatisch smaakje meer, maar elke andere neutrale olie is perfect.
  6.  Wat nu belangrijk is: Leg de loempia's in de hete olie.. maar probeer ze even niet te bewegen. Ze kunnen even vastplakken en dan maak je de tere rijstvellen makkelijk stuk. Probeer na eventjes voorzichtig te kijken of hij loslaat van de pan en draai dan de loempia tot hij aan alle zijdes goudbruingekleurd is. 

 

Ik serveer de loempia's in een simpele chilisaus, maar deze Sriracha Mayonaise pasr er ook heel goed bij!