Aan de slag!
- Zet een soeppan op het vuur en bak hierin de pancetta aan.
- Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan de pancetta, samen met de boter, steranijs en wat zout.
- Zet het vuur halfzacht en fruit nu de uien. Na zo'n 35 minuten zijn de uien zacht en gecarameliseerd.
- In deze stap voeg je de tomatenpuree, de laurierblaadjes, de witte wijn en de sherry toe aan de uien. Roer goed door. En voeg nu 175 ml water per persoon toe en bouillonblokje(s).
- Doe nu de deksel op de pan, breng dit aan de kook en zodra het kookt zet je het vuur weer laag.
- Laat de soep 20 minuten pruttelen. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm af en laat dit de laatste 5 minuutjes meepruttelen.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
Deze soep verveer je in een grote soepkom met gegratineerd stokbrood. Dat recept vind je natuurlijk hier.