VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Marokkaanse Harirasoep

Deze heerlijke harirasoep is voor mij de perfecte feelgood maaltijdsoep. Het is een Marokkaanse gerecht en heel populair tijdens de ramadan omdat hij zo goed vult. Kruidig, kan heel makkelijk vegetarisch, met een beetje pit.

Marokkaanse Harirasoep
1 2 3 4 5 6
30 minuten
Gevorderd
Vegetarische optieEenpansgerecht

Ingrediënten

Bleekselderij
Bleekselderij
1 stuk
Gehakte knoflook
Gehakte knoflook
15 g
Gele uien
Gele uien
1 stuk
Kikkererwten 0% zout toegevoegd
Kikkererwten 0% zout toegevoegd
50 g
Kruiden djahe
Kruiden djahe
5 g
Kurkuma gemalen
Kurkuma gemalen
5 g
Olijfolie mild
Olijfolie mild
30 ml
Parel Couscous
Parel Couscous
50 g
Patentbloem
Patentbloem
30 g
Peterselie
Peterselie
10 g
Rode linzen
Rode linzen
50 g
Rundersoepvlees
Rundersoepvlees
400 g
Rundvlees bouillonblokjes
Rundvlees bouillonblokjes
2 stuk
Selderij
Selderij
10 g
Tomatenblokjes
Tomatenblokjes
400 g
Tomatenpuree
Tomatenpuree
35 g
Totaalprijs:
€12,88

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg hierbij de ui en het soepvlees. Bak het vlees tot het bruin is en voeg dan de tomatenpuree, bleekselderij, knoflook, bladselderij, peterselie, kurkuma, gemberpoeder, wat zout en zwarte peper erbij.  Bak dit voor 3-5 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe.
  2. Voeg nu 300 milliliter water toe per persoon aan de pan, samen met de bouillonblokjes.  En laat dit voor 30 minuutjes koken. 
  3. Maak een papje met 50 ml water per persoon en de bloem. Zorg dat er geen klontjes in zitten en voeg dit papje toe aan de soep. Voeg dan de linzen toe aan de soep. Laat de soep weer 30 minuutjes koken.
  4.  Voeg nu de kikkererwten en de parelcouscous toe aan de soep en laat nog 15 minuutjes zacht koken tot ook de kikkererwten zacht zijn. 
  5. Schenk de soep in mooie kommen, serveer met brood. Je kunt de soep serveren met wat verse koriander. 

Tip: Deze harirasoep is trouwens heerlijk met gekonfijte citroen.