Aan de slag!
- Doe de bloem, de gist en het zout in de mengkom van je keukenmachine met deeghaken. Doe dan de honing en de honing aan toe en begin langzaam te mengen. Heb je geen mengkom, geen probleem. Meng het deeg met je handen in een grote kom.
- Voeg nu per 100 gram bloem 60 ml langzaam water toe aan het mengsel tot je een zacht deeg hebt.
- Kneed het deeg nog zo'n 5 minuten tot je deeg glad en elastisch is. Doe de deeg nu in een schone kom, doe er een beetje olie over en dek af met een vershoudfolie.
- Laat de deeg nu 1 uur reizen op een warme plek. Strooi ondertussen wat bloem op een schoon werkblad.
- Na 60 minuten verwarm je de oven voor op 220 graden.
- Duw met je vuisten in het deeg en haal het uit de kom en leg het deeg op de met bloem bestoven werkblad.
- Snijd je bol nu in 2 of 3 gelijke stukken en kneed ze tot gelijk ballen.
- Rol de bollen uit tot de ronde schijven van zo'n 2 cm dik zijn. Maak in het brood nu aan de bovenkant met een mesje een ruitjes patroon. Bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie en strooi de nigellazaadjes, sesamzaadjes of za'atar over de broodjes.
- Leg nu op een bakplaat wat bapkpapier en vet in met een heel klein beetje olijfolie. Leg je broden op de bakplaat.
- Bak ze in de oven voor zo'n 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Ze zijn goed als ze hol klinken wanneer je erop klopt. Dek ze af met een theedoek tot je ze gaat eten.
Ik serveerde deze heerlijke broden met deze simpele zelfgemaakte yoghurtdip.