VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Gegrilde courgette voor op brood

Onze buurvrouw bracht drie reuze courgettes uit haar moestuin. Met een beetje olijfolie, peper, zout en citroensap (of nog beter citroenrasp) maak je een heerlijke topping voor op brood. Bijvoorbeeld op een broodje hummus of light roomkaas. Ik gebruik een mandoline om de plakken allemaal even dik te snijden.

Gegrilde courgette voor op brood
1 2 3 4 5 6
10 minuten
Makkelijk
Snel klaarVegetarischVegan

Ingrediënten

Citroen los
Citroen los
1 stuk
Courgette
Courgette
1 pond
Extra vergine olijfolie-spray originale
Extra vergine olijfolie-spray originale
20 ml
Pijnboompitten
Pijnboompitten
20 g
Totaalprijs:
€3,32

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Snijd dunne plakken (halve centimeter) van de courgette en leg dit in een schaaltje en spray er wat olijfolie over. 

2. Rasp de citroen en strooi dit samen met de sap van een halve citroen over de courgette, samen met wat peper en zout. Laat een half uurtje staan. Geen tijd om te wachten, geen probleem, de smaak is dan lekker maar iets minder intens.

3. Verhit een koekenpan of een grillpan, spray nog wat olijfolie in de pan en gril de courgettes tot ze beginnen te kleuren. Leg ze op een bord om af te koelen en strooi wat grof peper en zout over de plakken. 

4. Wanneer je alle plakken hebt gegrild en hebt laten afkoelen, strooi je er nog wat gegrilde pijnboompitjes over en is je gerecht klaar. 

 

Tip: Geen pijnboompitjes in huis, geen probleem. Je kunt bijvoorbeeld de pitjes weglaten of vervangen voor parmezaanse kaas. Je kunt de citroen  heel makkelijk vervangen voor een eetlepel citroensap uit een knijpflesje.