VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Salade met kip uit de oven

Deze salade is supereasy om te maken en ook kinderen vinden hem lekker. Ik maak hem met alle groente left-overs uit de koelkast. Dus zie je een ingrediënt voor de salade ertussen zitten die je zelf niet hebt, geen probleem. Laat het weg of vervang het door een andere groente die je wel hebt.

Salade met kip uit de oven
1 2 3 4 5 6
20 minuten
Makkelijk
Gezonde keuze

Ingrediënten

Kropsla
Kropsla
1 stuk
Totaalprijs:
0,96

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1.  Zet de oven aan op 200 graden of als je een airfryer hebt en je moet hem voorverwarmen, dan is dit je moment. 
  2. Snijd de kippendij in stukken van 2 cm bij 5 cm lengte. Kleiner of groter mag, het kan zijn dat je dan de oventijd iets moet inkorten. Marineer de kip met een lepel olijfolie, gerookte paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Doe de kip in de oven of airfryer voor zo'n 20 minuten. 
  3. Was de sla, scheur de sla af rond de nerf, gooi de nerf weg en scheur de blaadjes. Doe dit in een schaal. Snijd alle groentes en doe deze ook in de schaal. 
  4. Maak de dressing. Doe de mayonaise, yoghurt, augurken sap, uienpoeder, knoflookpoeder en honing (of suiker) in een schaaltje en mix dit goed door elkaar. Voeg dit toe aan de groentes in de schaal. Meng alles goed door elkaar. 
  5. Rooster de pitjes in een pan en leg ze apart. De pan is nog warm en hier voeg je de spekreepjes aan toe. Bak de spekreepjes lekker uit. En zet deze ook apart. Check of de kip gaar is. Wanneer de kip gaar is en mooi gekleurd kun je hem uit de oven / airfryer halen. 
  6. Verdeel de sla over de borden. Leg een paar stukjes kip erboven op. Strooi wat gebakken spekjes, gebakken uitjes en/of  pitjes erover. Lekker met stokbrood of aardappeltjes uit de oven.