VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Perencake

In de herfst kun je heerlijke peren kopen. Deze perencake is heel makkelijk te maken na 40 minuutjes in de oven ruikt je keuken heerlijk!

Perencake
1 2 3 4 5 6
50 minuten
Gevorderd
BakkenFeestHerfst

Ingrediënten

10 Scharrel Eieren S/M/L
10 Scharrel Eieren S/M/L
3 stuk
Bakpoeder
Bakpoeder
7 g
Bee easy bloemen honing
Bee easy bloemen honing
2 el
Conference handperen
Conference handperen
400 g
Ongezouten roomboter
Ongezouten roomboter
90 g
Patentbloem
Patentbloem
250 g
Strooier kaneel
Strooier kaneel
0.5 el
Witte basterdsuiker
Witte basterdsuiker
300 g
Totaalprijs:
3,60

Handig om te hebben

  • Dunschiller
  • Spatel
  • Mixer
  • Oven
  • Cakeblik
  • Bakpapier
  • satéprikker

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd in blokjes.
  3.  Doe in een mengkom de eieren, de suiker, de kaneel en de honing. Meng dit met een mixer tot je een wit mengsel hebt.
  4.  Smelt in een pannetje op zacht vuur de boter, niet laten koken. Als de boter is gesmolten kan dit bij het ei en suiker mengsel.
  5.  Meng dit nu met een spatel door elkaar. 
  6. Doe nu de bloem en het bakpoeder bij dit mengsel en meng dit ook door elkaar met een spatel
  7. Voeg als laatste de perenblokjes toe aan dit mengsel.
  8.  Vet het cakeblik in met wat boter en bekleed het met bakpapier.
  9.  Giet nu het cakebeslag in het cakeblik en zet het in de oven voor 40 minuten
  10.  Check na 40 minuten of de cake gaar is met een satéprikker. Prik de satéprikker in de cake en als hij droog (zonder beslag) uit de cake komt is hij gaar. Verleng anders de baktijd met 5 minuutjes.

 

Deze cake is heerlijk bij de koffie of tijd.. maar wat dacht je ervan om dit te serveren als dessert met een bolletje perenijs of romige kaneelijs.