Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd in blokjes.
- Doe in een mengkom de eieren, de suiker, de kaneel en de honing. Meng dit met een mixer tot je een wit mengsel hebt.
- Smelt in een pannetje op zacht vuur de boter, niet laten koken. Als de boter is gesmolten kan dit bij het ei en suiker mengsel.
- Meng dit nu met een spatel door elkaar.
- Doe nu de bloem en het bakpoeder bij dit mengsel en meng dit ook door elkaar met een spatel
- Voeg als laatste de perenblokjes toe aan dit mengsel.
- Vet het cakeblik in met wat boter en bekleed het met bakpapier.
- Giet nu het cakebeslag in het cakeblik en zet het in de oven voor 40 minuten
- Check na 40 minuten of de cake gaar is met een satéprikker. Prik de satéprikker in de cake en als hij droog (zonder beslag) uit de cake komt is hij gaar. Verleng anders de baktijd met 5 minuutjes.
Deze cake is heerlijk bij de koffie of tijd.. maar wat dacht je ervan om dit te serveren als dessert met een bolletje perenijs of romige kaneelijs.