VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Basilicumpesto

Je had basilicum nodig voor een recept en nu heb je basilicum over.. Deze basilicumpesto is perfect voor de laatste restjes. Heb je geen parmezaanse kaas? Geen probleem. Je kunt het weglaten. Voor dit recept gebruik ik best wat basilicum, maar heb je minder, pas dan je recept aan naar smaak.

Basilicumpesto
1 2 3 4 5 6
5 minuten
Makkelijk
VegetarischFeest

Ingrediënten

Basilicum
Basilicum
30 g
Extra vierge olijfolie
Extra vierge olijfolie
100 ml
Knoflook
Knoflook
5 g
Olijfolie extra vierge
Olijfolie extra vierge
60 ml
Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano
20 g
Pijnboompitten
Pijnboompitten
40 g
Totaalprijs:
0,00

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1.  Haal alle basilicumblaadjes van de takjes  af.
  2. Meng dan alle ingrediënten in een keukenmachine, tot het een lekkere gladde pasta is.
  3.  Voeg er wat zeezout aan toe voor de smaak. 

 

Lekker voor op brood of in de romige tomatensoep.