Aan de slag!
- Strooi zout over de short ribs en strooi bloem over de shortribs.
- Snijd de ui, wortel en bleekselderij en in stukjes, haal van 1 hele knoflookbol de kop eraf.
- Doe wat olie in de pan en kleur de shortribs aan alle zijdes bruin in zo'n 2 minuten per kant.
- Haal de short ribs uit de pan en voeg nu alle groentes, kruiden, suiker, rode wijn en fond toe.
- Roer door de pan totdat dit begint te borrelen en voeg dan de shortribs weer toe.
- Zet in de oven op 200 graden voor 3 uur.
- Haal na drie uur de pan uit de oven, haal de shortribs eruit en zet de pan op het vuur. Dek de shortribs af onder een aluminiumfolie
- Zeef alle kruiden en groentes eruit, deze hoef je niet te bewaren.
- Laat nu de saus indikken tot minimaal de helft. Dit duurt zo'n 15 tot 20 minuten.
- Serveer de shortribs op een bord en giet de saus erover.