VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Shortribs uit de oven

Dit heerlijke winterse gerecht met rundvlees zorgt ervoor dat heel je keuken lekker ruikt. 

Shortribs uit de oven
1 2 3 4 5 6
200 minuten
Gevorderd
Winter

Ingrediënten

Bleekselderij
Bleekselderij
1 stuk
Donkere basterdsuiker
Donkere basterdsuiker
2 el
Knoflook
Knoflook
100 g
Runderfond
Runderfond
200 ml
Spaanse huiswijn soepel rood
Spaanse huiswijn soepel rood
1 l
Strooier rozemarijn
Strooier rozemarijn
1 el
Strooier tijm
Strooier tijm
1 el
Uien
Uien
1 stuk
Winterpeen
Winterpeen
1 stuk
Zakje zwarte peper heel
Zakje zwarte peper heel
2 el
Totaalprijs:
€19,88

Handig om te hebben

  • Gietijzeren pan met deksel die in de oven kan
  • Oven
  • Aluminiumfolie 
  • Kruidenei, voor wanneer je geen verse kruiden gebruikt.

Aan de slag!

  1.  Strooi zout over de short ribs en strooi bloem over de shortribs. 
  2. Snijd de ui, wortel en bleekselderij en in stukjes, haal van 1 hele knoflookbol de kop eraf. 
  3.  Doe wat olie in de pan en kleur de shortribs aan alle zijdes bruin in zo'n 2 minuten per kant.
  4. Haal de short ribs uit de pan en voeg nu alle groentes, kruiden, suiker, rode wijn en fond toe.
  5.  Roer door de pan totdat dit begint te borrelen en voeg dan de shortribs weer toe.
  6. Zet in de oven op 200 graden voor 3 uur.

 

  1.  Haal na drie uur de pan uit de oven, haal de shortribs eruit en zet de pan op het vuur. Dek de shortribs af onder een aluminiumfolie
  2.  Zeef alle kruiden en groentes eruit, deze hoef je niet te bewaren.
  3.  Laat nu de saus indikken tot minimaal de helft. Dit duurt zo'n 15 tot 20 minuten.
  4.  Serveer de shortribs op een bord en giet de saus erover.