VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Kippendijspiesjes uit de airfryer

Bij ons is het vaak restjes dag, we hebben beide een druk leven, maar vinden goed eten wel erg belangrijk. De airfryer biedt voor ons een echte uitkomst. Er zijn namelijk veel ovengerechten die ook in de airfryer kunnen. Zo ook deze spiesjes. Ik heb gekozen om de kippendijen te marineren in barbecuesaus die we nog hadden staan, maar wil je voor dit recept barbecuesaus kopen? Kies dan een zoete saus met een rokerige smaak. Deze spiesjes heb ik gemaakt als avondeten, maar je kunt ze ook maken voor ee

Kippendijspiesjes uit de airfryer
1 2 3 4 5 6
15 minuten
Makkelijk

Ingrediënten

Kipdijfilet
Kipdijfilet
500 g
Totaalprijs:
11,80

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Snijd de kipdijfilet door de helft.
  2. Doe de barbecuesaus, knoflook en ketjap in een schaal en laat hierin de kip een uurtje marineren in de koelkast.
  3. Haal de kip uit de koelkast, wikkel ze in de ontbijtspek. En rijg twee stukken op een satéprikker. Heb je geen satéprikkers in huis? Geen nood, leg ze dan gewoon zo in de airfryer.
  4. Zet de airfryer op 200 graden voor 10 minuten. Draai na 10 minuten de spiesjes en zet de airfryer nog 8 minuutjes aan.

 

Heerlijk met srirachamayonaise