VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Frisse rode koolsalade met appel, limoen en koriander

Deze salade is lekker als bijgerecht maar met wat feta of kipstukjes erbij en zoete aardappelstukjes erdoor heb je een heerlijke maaltijd. Geen fan van koriander? In dit gerecht kun je het makkelijk weglaten.

Frisse rode koolsalade met appel, limoen en koriander
1 2 3 4 5 6
15 minuten
Normaal
VegetarischHerfstBudget

Ingrediënten

Conference handperen
Conference handperen
100 g
Fijne winterpeen
Fijne winterpeen
100 g
Griekse feta
Griekse feta
150 g
Griekse yoghurt
Griekse yoghurt
50 g
Honing
Honing
40 ml
Koriander
Koriander
5 g
Limoensap
Limoensap
20 ml
Munt
Munt
5 g
Rode kool
Rode kool
700 g
Salade pittenmix
Salade pittenmix
40 g
Totaalprijs:
€8,30

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1.  Snijd de Rode kool heel dun in reepjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Doe de rode kool in een mooie saladeschaal.
  2.  Snijd de appel in fijne stukjes en voeg toe aan de rode kool. Hak de munt en de koriander heel fijn en voeg ook toe aan de rode kool
  3. Mix in een schaaltje de griekse yoghurt, honing en de limoen en kijk of je nog peper en zout wilt toevoegen aan de dressing. Schenk hem dan over de salade.
  4.  Rooster in een pan de pittenmix. Heb je geen pittenmix? Zoek dan eens in een kastje naar andere noten, zoals walnoten, pecannoten, pijnboompitten.
  5.  Verkruimel de feta in kleine stukjes.
  6. Voeg tenslotte de feta en de pitttenmix toe aan je rode koolsalade.

 

Tip: Voeg deze heerlijke zoete aardappelstukjes aan je salade toe!