VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Empanadas met tonijn

Dit recept is lekker en simpel. Heb je geen zin in tonijnvulling? probeer dan eens te experimenteren met een andere vulling. Zoals gehakt of garnalen.

Empanadas met tonijn
1 2 3 4 5 6
45 minuten
Gevorderd
Vegetarische optieFeest

Ingrediënten

10 Scharrel Eieren S/M/L
10 Scharrel Eieren S/M/L
2 stuk
Bosui
Bosui
1 stuk
Boter ongezouten
Boter ongezouten
200 g
Gehakte knoflook
Gehakte knoflook
15 g
Paprika rood
Paprika rood
1 stuk
Patent tarwebloem
Patent tarwebloem
300 g
Skipjack tonijn in olijfolie
Skipjack tonijn in olijfolie
160 g
Strooier paprika gerookt
Strooier paprika gerookt
35 g
Tomatenpuree
Tomatenpuree
35 g
Trostomaten
Trostomaten
3 stuk
Totaalprijs:
€0,00

Handig om te hebben

Aan de slag!

We beginnen met het maken van de deeg

  1. Verhit de oven op 200 graden. 
  2. Maak de deeg voor de mepanadas door de gezeefde bloem met zout te mengen in een mengkom.
  3.   Snijd de boter in kleine stukjes en voeg dit toe aan het mengsel. 
  4. Klop de eieren los voeg toe aan het mengsel, houdt een klein beetje ei over voor later. Voeg per 100 gram bloem 1 eetlepel water toe. 
  5. Begin nu goed te kneden tot je een samenhangend deeg hebt. Om het mezelf makkelijk te maken gebruik ik daar een keukenmachine voor.
  6.  Zet het deeg even weg om de vulling te maken.

 

We gaan nu de vulling maken

  1. Snipper voor de vulling de ui.  En snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. en snijd de bosui fijn.
  2. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op.
  3. Verhit in een ruime koekenpan de olie van de tonijn en fruit daarin de ui, het witte van de bosui en knoflook goudgeel. 
  4. Voeg nu de tomatenpuree toe, laat een minuutje meegaren en voeg dan de tomaten en de paprika toe.
  5. Laat dit even garen in de pan en voeg dan de kruiden toe en ten slotte de tonijn en het groen van de bosui toe. 
  6.  Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.   

 

Het maken van de empanadas

  1. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een grote lap. De lap moe ongeveer  cm zijn. 
  2.  Steek er rondjes uit van ongeveer 12 cm doorsnee. Je hebt daar hele handige steekvormpjes voor, maar je kunt ook met een mesje langs een schaaltje snijden. 
  3.  Leg in het midden van de rondjes ongeveer 1 eetlepel vulling en maak de randen van het deeg nat met wat water. 
  4. Vouw nu de empanadas dubbel, waardoor je een halve maan hebt. Maak de naad dicht door met de duim en wijsvinger om en om te vouwen. Oke dat klinkt ingewikkeld, maar check dit filmpje en je wordt empanada vouwmaster.
  5.  Bestrijk nu de empanadas met wat ei en leg de empanadas in de oven voor 15 tot 20 minuutjes.