VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Komkommerpickels

Het weggooien van eten vind ik verschrikkelijk. Veel verse of niet meer zo verse groentes kun je pickelen. Dat betekent simpelweg het op zuur zetten waardoor je ze veel langer kunt bewaren. Ga je op vakantie en heb je nog een komkommer liggen? Dan is deze komkommerpickel perfect! Dit recept is voor een pot van 500ml.

Komkommerpickels
1 2 3 4 5 6
10 minuten
Makkelijk
CadeautipVeganVegetarischFeestSnel klaar

Ingrediënten

Komkommer
Komkommer
1 stuk
Kristalsuiker
Kristalsuiker
125 g
Laurierblad heel
Laurierblad heel
4 g
Natuurazijn
Natuurazijn
125 ml
Strooier korianderzaad
Strooier korianderzaad
4 g
Strooier kurkuma
Strooier kurkuma
4 g
Zakje kaneelstokjes
Zakje kaneelstokjes
4 g
Zakje steranijs heel
Zakje steranijs heel
2 g
Totaalprijs:
3,72

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de komkommer, samen met 125ml water in pan en breng aan de kook. Wanneer het kookt, zet je de pan van het vuur en laat je het 15 minuten afkoelen.
  2. Snijd de komkommer in plakjes. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mandoline. Doe de komkommer in de pot voor 500 ml. Deze pot moet goed schoon zijn en goed af te sluiten zijn. Bijvoorbeeld een weckpot of een oud jampotje.
  3. Giet het kruidenmengsel over de komkommer in de pot en doe de pot dicht. 
  4. Wacht minimaal een uur met het eten van de pickels, maar hoe langer je wacht hoe lekkerder hij wordt! 

Tip: Heb je maar een halve komkommer? Voeg dan eens een rode uit toe aan de komkommer. 

Tip: Met een leuke strik en mooi labeltje kun je deze pickels weggeven als cadeautje.