VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Bladerdeeg kaasquiche

Ergens in je vriezer ligt altijd een pakje bladerdeeg te verpieteren. Dit gerecht ruimt alle kaas op uit je koelkast èn die bladerdeegplakjes. Dit recept is makkelijk, maar kost wat voorbereidingstijd (of eigenlijk vooral wachten), een mooi recept voor de zondag dus. Voor dit gerecht heb je een taartvorm nodig van 22 tot 24 centimeter doorsnede en ook een deegroller is makkelijk. Heb je geen deegroller? Lees dan vooral deze blog voor handige tips.

Bladerdeeg kaasquiche
1 2 3 4 5 6
20 minuten
Makkelijk
LenteFeestVegetarisch

Ingrediënten

Bladerdeeg roomboter 10 plakjes
Bladerdeeg roomboter 10 plakjes
8 stuk
Eieren
Eieren
3 stuk
Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano
125 g
Patentbloem
Patentbloem
10 g
Slagroom
Slagroom
250 ml
Taleggio
Taleggio
125 g
Totaalprijs:
11,04

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Vet het taartblik in.
  2. Haal de beschermvelletjes van de bladerdeegplakjes en stapel ze op elkaar. Maak je aanrechtblad goed schoon en strooi er wat bloem over. Rol nu de bladerdeegstapel uit tot je een groot vierkante bladerdeeglap hebt. 
  3. Leg de lap nu netjes in je taartblik en bekleed de hele vorm ermee en snij de kantjes die oversteken er netjes vanaf.  Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet het blik nu 30 minuutjes in de koelkast. En zet de oven op 200 graden, zodat deze vast kan voorverwarmen. Tijdens het wachten kun je de kaas alvast raspen, dit mag grof zijn. 
  4. Haal na 30 minuten de taart uit de koelkast en leg over de deeg op de bodem een vel bakpapier met bakbonen of bijvoorbeeld ongekookte rijst. Zet het zo in de oven voor 20 minuten, haal daarna uit de oven, haal de bakbonen of rijst en bakpapier eraf en zet dan nog 5 minuten in de oven.
  5. Doe 2 eieren en 1 extra dooier met de slagroom in een mengkom en klop alles los. Voeg dan de geraspte kaas toe aan het mengsel en voeg nog wat peper toe. Giet nu over de bodem. Zorg dat de kaas eerlijk verdeeld is. Doe de taart nu 25 minuten terug in de oven. 
  6. Laat de taart afkoelen en snijd hem dan aan!