Aan de slag!
- Haal de biefstuk uit de koelkast en laat wat op temperatuur komen.
- Meng de sojasaus, rijstazijn limoensap, gembersiroop, gember en de rasp van een citroen door elkaar in een kommetje, dit is de marinade.
- Doe twee dikke zakjes in elkaar en zet een kom koud water klaar.
- Zet de koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie.
- Als de pan heel heet is, schroei je de biefstuk aan alle zijdes bruin. Dit doe je maar kort.
- Haal de biefstuk uit de pan en doe in het binnenste zakje. Doe beide zakjes goed dicht en laat nu de zakjes in het koude water glijden. Zorg ervoor dat er echt geen water bij de biefstuk kan komen.
- Voeg nu de marinade toe aan je vlees en doe de zakjes weer goed dicht. Laat dit zo lang mogelijk marineren. Is het vlees afgekoeld, dan mag het uit het kommetje, maar in de zakjes terug in de koelkast. Marineer dit het liefst minimaal 4 uur.
- Bak de sesamzaadjes heel kort even in de pan, zonder olie of boter. Snijd de bosui in dunnen plakjes.
- Haal de biefstuk vlak voor je hem wilt serveren uit de koelkast en snijd hem in hele dunne plakjes, met een scherp mes.
- Leg de biefstuk op een mooi bord, bestrooi met de Zeeuwsche Zoute wakame, de sesamzaadjes en de bosui.
- Serveer in kleine kommetjes daarnaast de wasabi mayo en de sojasaus.