VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Snijbonensalade met mozzarella

Deze salade is heerlijk, je kunt hem het hele jaar eten. Maar snijbonenseizoen is van mei tot en met september, dan komen ze van het land.

Snijbonensalade met mozzarella
1 2 3 4 5 6
20 minuten
Gevorderd
ZomerLenteVegetarisch

Ingrediënten

Balsamico azijn
Balsamico azijn
2 el
Bee easy bloemen honing
Bee easy bloemen honing
1 el
Cherry tomaten
Cherry tomaten
250 g
Extra vierge olijfolie
Extra vierge olijfolie
1 el
Groene olijven in plakjes
Groene olijven in plakjes
2 el
Mozzarella
Mozzarella
250 g
Snijbonen grootverpakking
Snijbonen grootverpakking
400 g
Zongedroogde tomaten in olie
Zongedroogde tomaten in olie
2 el
Totaalprijs:
€7,56

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1.  Kook de snijboontjes in 7 minuutjes gaar.
  2. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en snijd de zongedroogde tomaatje in dunne reepjes
  3.  Giet de boontjes af en giet er direct koud water af. Dit zorgt ervoor dat ze stoppen met koken en dat ze hun mooie groene kleur behouden.
  4.  Meng de boontjes, de cherry tomaatjes, de olijf plakjes en de zongedroogde tomaten in een saladekom.
  5.  Maak een dressing met de olie van de zongedroogde tomaatjes (per persoon een halve eetlepel), de honing, de extra vierge olie en de balsamico azijn.
  6.  Snijd de mozzarella in mooie plakken. Verspreid deze over je salade.
  7. Druppel de dressing over de salade en de mozzarella en breng alles nog wat op smaak met peper en zout.