Aan de slag!
- Doe de helft van de suiker in je keukenmachine/blender/koffiemmolen, of in een kom.
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Gebruik een mes om de zaadjes eruit te schrapen. Leg de zaadjes boven op de suiker (bewaar de lege bonen/stokjes!)
- Gebruik een lepel of een ander mes om de zaadjes van het mes te schrapen - ze zijn plakkerig en klonterig.
- Pulseer/blend in de keukenmachine of blender of klop met de garde tot alle zaden gebroken en gemengd zijn. Als je een keukenmachine gebruikt, breek je ook de suiker af vandaar dat we maar de helft van de suiker gebruiken. Giet de vanillesuiker bij de andere helft van de suiker, meng goed door elkaar en doe het in een luchtdicht potje.
- Dompel het lege boontje/stokje in de suiker. Snijd hem zo nodig bij. Dit is eigenlijk optioneel, maar de lege boon voegt meer smaak toe met de tijd.
Je kunt de suiker gelijk gebruiken, maar wanneer je twee weekjes wacht is de smaak nòg lekkerder.