VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Citroencake

Deze heerlijke citroencake is er eentje voor in de boeken. Je mag van mij zeggen dat het een recept is dat je oma je geleerd heeft en iedereen zal je geloven. Deze citroencake is genoeg voor 8 personen, lekker als traktatie maar ook als dessert!

Citroencake
1 2 3 4 5 6
60 minuten
Gevorderd
Feest

Ingrediënten

Boter ongezouten
Boter ongezouten
225 g
Eieren
Eieren
4 stuk
Fijne kristalsuiker
Fijne kristalsuiker
225 g
Lemon curd
Lemon curd
320 g
Poedersuiker
Poedersuiker
250 g
Volle melk
Volle melk
20 cl
Zelfrijzend bakmeel
Zelfrijzend bakmeel
225 g
Totaalprijs:
0,00

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1.  Zet de oven aan op 180 gram. 
  2. Mix 225 gram fijne kirstalsuiker, 225 gram boter en 4 eieren met een mixer tot het lekker romig is. 
  3.  Zeef 225 gram zelfrijzend bakmeel zodat er geen klontjes in zitten en voeg toe aan de mix. Rasp de schil van 1 citroen en voeg dit toe aan de mix 
  4. Voeg een theelepel volle melk toe. Heb je dat niet? Voeg dan een theelepel koffiemelk toe (geen poeder!). Mix alles weer. 
  5. Vet het cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier. Doe de mix in het cakeblik en zet het in de oven voor 50 minuutjes 
  6. Nu je cake in de oven zit, pers je de citroen die je zojuist geraspt hebt. Doe een theelepel fijn kristalsuiker erbij en lepel het even door elkaar. 
  7. Wanneer je cake klaar is, prik je erin met een vork en schenk je de citroensap met de suiker over de cake. 
  8. Maak de boter crème. Doe in een schaal 230 gram boter, 250 gram poedersuiker, de rasp en het sap van 1 citroen en mix.  
  9. Snijd de cake over de lengte door de midden en leg het binnenste gedeelte van de cake naar boven. Smeer de lemon curd over de ene plak. En op de andere plak smeer je de boter crème uit. Nu leg je de cake plakken weer op elkaar. Strooi er nog wat poedersuiker over als garnering en klaar om te serveren.