Aan de slag!
- Snijd de groentes fijn en leg ze klaar.
- Leg 1 rijstvel op een grote snijplank. Doe hier een kommetjes water over en smeer goed uit. Draai het vel om en doe hetzelfde.
- Leg de snijplank nu met het vel erop op het aanrechtblad of tafel. Strooi er wat sesamzaadjes over.
- Leg nu in het midden van het vel wat groentes en rol daarna het vel als een loempia op. Bedek eerst de groente met een zijde. Vouw dan de linkse en de rechtse zij dubbel en rol vervolgens dit op naar de laatste zijde.
- Doe ruim wokolie in de oan, heb je geen wokolie, geen probleem. Wokolie geeft een aziatisch smaakje meer, maar elke andere neutrale olie is perfect.
- Wat nu belangrijk is: Leg de loempia's in de hete olie.. maar probeer ze even niet te bewegen. Ze kunnen even vastplakken en dan maak je de tere rijstvellen makkelijk stuk. Probeer na eventjes voorzichtig te kijken of hij loslaat van de pan en draai dan de loempia tot hij aan alle zijdes goudbruingekleurd is.
Ik serveer de loempia's in een simpele chilisaus, maar deze Sriracha Mayonaise pasr er ook heel goed bij!