Aan de slag!
- Meng alle ingrediënten en de olie met een keukenmachine door elkaar samen met lauwwarm water. Ik reken 30ml water per 50 gram bloem. Je kunt het mengen natuurijk ook met de hand doen.
- Kneed er dan met je handen een elastisch deeg van. Is je deeg nog een beetje plakkerig? Dan is het mengsel goed, is het nog wat droog, voeg een beetje extra water toe. Doe dit stapsgewijs. Is het mengsel nog te droog?
- Verdeel het deeg nu in 6 eerlijk verdeelde bolletjes. Leg op een bord en dek af met wat vershoudfolie. Wacht 30 minuten.
- Strooi wat bloem over je werkblad en rol met een deegroller (ook bestrooid met wat bloem) tot er een mooie ronde grote tortilla ontstaat. Gebruik wat extra bloem op je werkblad en je deegroller als het begint te plakken. Het doel is een lekkere dunne wrap dus probeer een dunne tortilla te makne.
- Verhit nu een koekenpan, zonder olie en bak daarin de tortilla's stuk voor stuk tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Probeer ze zeker niet te lang te bakken, de kans dat ze dan ‘breken’ tijdens het rollen van je wrap is dan extra groot!