Aan de slag!
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Vet de ovenschaal in met wat boter, ook de randen. Snijd de peren in partjes. Minimaal in 4 stukjes, ik sneed ze in 8 stukken. En leg ze daarna in de ingevette ovenschaal. Haal nu de bladerdeegplakjes uit de oven
- Doe de boter in een pan met een dikke bodem, voeg de suiker toe en blijf roeren. Tot alles gesmolten is en de caramel begint te pruttelen,. Draai het vuur uit, voeg de kaneel toe en roer dit door de karamel.
- Schenk de karamel over de peren heen. Je kunt nu wat zeezout toevoegen voor een zoute karamel laag.
- Bedek nu de peren met de karamel helemaal met de bladerdeegplakjes. Wanneer de plakjes wat zachter zijn kun je ze een beetje aandrukken, zorg dat er geen karamel doorheen kan komen. Straks in de oven zal het doorheen komen, maar nu moet je proberen het te bedekken.
- Zet de tarte tatin in de oven voor 40 minuten.
- Laat de tarte tatin 10 minuten afkoelen. Leg dan een groot bord op de taartvorm en draai alles om zodat de tarte tatin op het bord komt. Geef de tarte tatin even de tijd om los te komen van zijn vorm.
- Ik snijd de tarte tatin met een pizzasnijder. Serveer met een bolletje kaneelijs.