VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Gezouten karamelsaus

Deze saus is zo lekker, dat je er beter wat extra van maakt! Salty caramel saus past zo goed bij chocolade, vanille, peer en zelfs kaneel. Meer fan van gewone karamelsaus? Laat het zout weg en het is geregeld!

Gezouten karamelsaus
1 2 3 4 5 6
15 minuten
Gevorderd
FeestCadeautip

Ingrediënten

Grof zeezout
Grof zeezout
1 el
Slagroom
Slagroom
200 ml
Witte basterdsuiker
Witte basterdsuiker
150 g
Totaalprijs:
€1,08

Handig om te hebben

  • Twee pannetjes
  • Garde
  • Potje van 250 ml

Aan de slag!

  1. Verwarm in een pannetje op laag vuur de room, zorg dat het niet kookt.
  2.  Verwarm in een ander pannetje op hoof vuur de witte basterdsuiker samen met water (50ml water per 150 gram suiker). Roer tot de suiker is opgelost en breng aan de kook.
  3.  Stop met roeren en laat de suiker nu mooi bruin kleuren. Dit duurt zo'n 5 tot 7 minuutjes.  Blijf opletten zodat je suiker niet verbrand. Zodra de suiker mooi gekleurd is haal je de pan van het vuur. 
  4.  Voeg nu de room toe aan de suiker. Doe dit langzaam, terwijl je de suiker met een garde roert. De room gaat bruisen en blijf roeren tot je een mooie gladde saus hebt gemaakt.
  5.  Voeg nu de zeezout toe aan je saus.
  6.  Laat de saus afkoelen en roer af en toe door. 
  7. Bewaar de saus in een mooi afgesloten potje wanneer deze echt is afgekoeld.

 

Ik maak altijd een extra potje saus en geef deze saus graag cadeau wanneer ik word uitgenodigd bij vrienden of familie.