VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Soepstengels

Deze soepstengels vullen veel hongerige monden en kosten je niet veel geld.

Soepstengels
1 2 3 4 5 6
35 minuten
Makkelijk
VegetarischFeestBudget

Ingrediënten

Extra vierge olijfolie
Extra vierge olijfolie
2 el
Fijne kristalsuiker
Fijne kristalsuiker
1 tl
Gist levure
Gist levure
7 g
Keukenzout met jodium
Keukenzout met jodium
1 tl
Maanzaad
Maanzaad
1 el
Patentbloem
Patentbloem
500 g
Strooier sesamzaad
Strooier sesamzaad
1 el
Strooier venkelzaad
Strooier venkelzaad
1 el
Totaalprijs:
€0,00

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1.  Doe de bloem, de gist en het zout in de mengkom van je keukenmachine met deeghaken. Doe dan de olie en de suiker aan toe en begin langzaam te mengen.  Heb je geen mengkom, geen probleem.  Meng het deeg met je handen in een grote kom.
  2.  Voeg nu per 100 gram bloem 60 ml langzaam water toe aan het mengsel tot je een zacht deeg hebt.
  3.  Kneed het deeg nog zo'n 5 minuten tot je deeg glad en elastisch is. Doe de deeg nu in een schone kom, doe er een beetje olie over en dek af met een vershoudfolie.
  4.  Laat de deeg nu 1 uur reizen op een warme plek. Strooi ondertussen wat bloem op een schoon werkblad. 
  5.  Duw met je vuisten in het deeg en haal het uit de kom en leg het deeg op de met bloem bestoven werkblad.
  6.  Snijd je bol nu in 4 gelijke stukken. Doe 1 bol mengen tot een bol met sesamzaad, de andere met maanzaad, de ander met venkelzaad en de andere bol laat je zoals hij is. 
  7.  Verdeel elke bol nu in 8 gelijk stukken en rol het deeg tot een rol van zo'n 25 cm. Doe dit met elke bol tot je 32 soepstengels hebt. 
  8.  Leg nu op een bakplaat wat bapkpapier en vet in met een heel klein beetje olijfolie. Leg je soepstengels op de bakplaat en dek nogmaals af met verhoudfolie en zet nog eens weg op een warme plek voor 30 minuten.
  9.  Klop ondertussen het ei.
  10.  Na 30 minuten verwijder je de folie verwarm je de oven voor op 220 graden.
  11. Bestrijk de soepstengels met het geklopte ei en je kunt de soepstengels nog bestrooien met wat grof zeezout.
  12.  Bak ze in de oven voor zo'n 6 tot 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Wanneer ze door het bakken aan elkaar geplakt zijn kun je ze voorzichtig van elkaar scheiden met een paletmes. Dek ze af met een theedoek tot je ze gaat eten.