VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Quinoa salade met avocado en feta

Deze salade is voedend, perfect als er vrienden komen eten en heeft een heel hoog feelgood gehalte.

Quinoa salade met avocado en feta
1 2 3 4 5 6
15 minuten
Gevorderd
Gezonde keuzeVegetarisch

Ingrediënten

Artisjokharten
Artisjokharten
150 g
Cherry tomaten
Cherry tomaten
125 g
Edamame 2 kleintjes
Edamame 2 kleintjes
100 g
Feta plak 48+
Feta plak 48+
150 g
Kalamata olijven zonder pit
Kalamata olijven zonder pit
50 g
Komkommer
Komkommer
0.5 stuk
Mayonaise
Mayonaise
30 ml
Mexican chipotle sauce
Mexican chipotle sauce
5 g
Pijnboompitten
Pijnboompitten
30 g
Quinoa
Quinoa
200 g
Totaalprijs:
€0,00

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1.  Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Laat daarna afkoelen.
  2. Halveer de cherrytomaatjes, olijven en artisjokharten en doe in een mooie saladeschaal, samen met de edamame boontjes.
  3.  Snijd de avocado in blokjes en snijd de komkommer in halve plakjes. Doe ook in de saladeschaal.
  4.  Maak de dressing met de mayonaise en chipotle. Chipotle is pittig dus maak de dressing  door steeds een beetje chipotle toe te voegen, tot jij hem lekker vindt. Rooster ondertussen de pijnboompitten.
  5.  Wanneer de quinoa is afgekoeld voeg je het toe aan de saladeschaal en meng je alles goed door elkaar. Strooi een beetje peper en zout over de salade. 
  6. Doe de dressing over de salade. 
  7. Verkruimel de feta en verdeel samen met de pijnboompitten over de salade.