VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Pompoensalade

In de herfst vind je overal flespompoenen en het grote voordeel daarvan is dat je ze makkelijk kunt snijden en schoonmaken.

Pompoensalade
1 2 3 4 5 6
20 minuten
Makkelijk
Herfst

Ingrediënten

Bladspinazie
Bladspinazie
200 g
Bloemenhoning
Bloemenhoning
40 g
Citroensap
Citroensap
40 ml
Flespompoen
Flespompoen
400 g
Gehakte knoflook
Gehakte knoflook
30 g
Gekookte rode bieten
Gekookte rode bieten
500 g
Olijfolie extra vierge
Olijfolie extra vierge
60 ml
Pompoenpitten
Pompoenpitten
100 g
Radijs
Radijs
1 stuk
Rode uien
Rode uien
200 g
Strooier komijnzaad
Strooier komijnzaad
5 g
Strooier tijm
Strooier tijm
3 g
Tahin sesampasta
Tahin sesampasta
40 g
Totaalprijs:
€9,04

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2.  Snij de pompoen door de helft in de lengte. Haal de zaden eruit met een lepel.  Leg nu met de platte zijde op de snijplank en snijd plakken van 1 cm van de pompoen. Snijd elke plak ook weer in partjes. Doe in een schaal, waar zo ook de ui, bietjes en radijsjes bijpassen.
  3.  Snijd nu de rode ui en de rode biet in grove stukken en snijd de radijsjes in half. 
  4.  Meng de groenten in de schaal met een flinke scheut olijfolie, snuf zout, komijn
  5. Verspreid de groenten over een bakplaat en zet in de oven voor 25 minuten. Draai halverwege. 
  6. Rooster dondertussen de pompoenpitten in een koekenpan.
  7.  Maak een dressing  met de honing, citroensap, knoflook, olijfolie en tahin. Wordt de dressing te dik voeg een klein beetje water toe.
  8.  Haal de groentes uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en doe ze in een saladekom met de spinazie.
  9.  Strooi de pompoenpitten erover en schenk de dressing over de salade.