Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snij de pompoen door de helft in de lengte. Haal de zaden eruit met een lepel. Leg nu met de platte zijde op de snijplank en snijd plakken van 1 cm van de pompoen. Snijd elke plak ook weer in partjes. Doe in een schaal, waar zo ook de ui, bietjes en radijsjes bijpassen.
- Snijd nu de rode ui en de rode biet in grove stukken en snijd de radijsjes in half.
- Meng de groenten in de schaal met een flinke scheut olijfolie, snuf zout, komijn
- Verspreid de groenten over een bakplaat en zet in de oven voor 25 minuten. Draai halverwege.
- Rooster dondertussen de pompoenpitten in een koekenpan.
- Maak een dressing met de honing, citroensap, knoflook, olijfolie en tahin. Wordt de dressing te dik voeg een klein beetje water toe.
- Haal de groentes uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en doe ze in een saladekom met de spinazie.
- Strooi de pompoenpitten erover en schenk de dressing over de salade.