VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Ouderwets lekkere gehaktballen

Deze gehaktballen zijn zo lekker. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een koekenpan of juspan mèt deksel.

Ouderwets lekkere gehaktballen
1 2 3 4 5 6
20 minuten
Gevorderd
Rund

Ingrediënten

10 Scharrel Eieren S/M/L
10 Scharrel Eieren S/M/L
1 stuk
Beschuit naturel
Beschuit naturel
2 stuk
Botergoud bakken & braden
Botergoud bakken & braden
100 g
Dijonmosterd
Dijonmosterd
15 g
Gehakte knoflook
Gehakte knoflook
5 g
Halfvolle melk
Halfvolle melk
100 ml
Ketjap manis
Ketjap manis
15 ml
Kruidenmix nasi bami goreng
Kruidenmix nasi bami goreng
20 g
Rundergehakt
Rundergehakt
500 g
Totaalprijs:
8,80

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Leg de beschuitjes op een bordje en giet hier de melk over. 
  2. Doe een beetje boter in de pan en fruit de ui samen met de knoflook tot het wat begint te kleuren en zet het vuur uit.
  3.  Doe nu de gehakt in een kom met de nasi kruiden, de ketjap, de mosterd en het ui. 
  4. Doe nu ook de beschuitjes erbij door ze met je vingers uit elkaar te halen.
  5.  Meng nu alles goed door elkaar en maak er ballen. 
  6.  Doe nu alle boter in de pan die je al hebt gebruiikt voor het fruiten van de uitjes. En wanneer het warm genoeg is voeg je de ballen toe.
  7.  Rol de ballen voorzichtig om, ik gebruik hier altijd een soeplepel voor, zodat ze om-en-om lekker bruin worden. Pas op dat je ze niet kapot maakt.
  8.  Doe er een glas water bij en leg het deksel op de pan. Laat nu op een laag vuurtje lekker sudderen voor zo'n 45 minuten.
  9. Draai tussendoor de ballen af en toe om en schenk er wat jus over.