VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Lekker makkelijke Flammkuchen

Deze flammkuchen zijn makkelijk, goedkoop en altijd een succes op feestjes. Deze hapjes zijn koud eigenlijk ook heel lekker, dus kun je ook best de dag ervoor maken. Wij zijn gegaan voor traditionele ingrediënten, maar deze is ook heel lekker met gerookte zalm, salami, ansjovis of gerookte ham. Wil je hem lekker vegetarisch maken? Experimenteer dan eens met olijven of artisjokharten.

Lekker makkelijke Flammkuchen
1 2 3 4 5 6
20 minuten
Makkelijk
Vegetarische optieFeestSnel klaar

Ingrediënten

Geraspt jong belegen
Geraspt jong belegen
75 g
Gerookte spekreepjes
Gerookte spekreepjes
150 g
Rode uien
Rode uien
50 g
Vers flammkuchendeeg
Vers flammkuchendeeg
260 g
Zuivelspread naturel
Zuivelspread naturel
200 g
Totaalprijs:
6,12

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en leg op bakpapier op een bakplaat.
  2. Snijd de rode ui in reepjes.
  3. Verdeel de roomkaas over de bladerdeeg en verdeel hier de spekblokjes, rode ui over.
  4. Strooi de kaas over de spekblokjes en rode ui.
  5. Doe in de oven op 200 graden voor 15 minuten.  Haal ze daarna uit de oven, snijd ze diagonaal door het midden en leg ze op bijvoorbeeld een houten plank.