VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Honing-knoflook kip uit de slowcooker

Wat is fijner dan thuiskomen met de geur van deze heerlijke zelfgekookte maaltijd klaar in de crockpot? Slow Cooker Honing Knoflook Kip valt helemaal uit elkaar en is heerlijk bij rijst of gekookte aardappelen.

Honing-knoflook kip uit de slowcooker
1 2 3 4 5 6
160 minuten
Makkelijk

Ingrediënten

Bloemenhoning
Bloemenhoning
170 g
Donkere basterdsuiker
Donkere basterdsuiker
0.5 tl
Gehakte knoflook
Gehakte knoflook
6 tl
Kipdijfilet grootverpakking
Kipdijfilet grootverpakking
770 g
Mirin rijstwijn
Mirin rijstwijn
2 el
Naturel tafelzout
Naturel tafelzout
0.5 tl
Ongezouten roomboter
Ongezouten roomboter
125 g
Sojasaus
Sojasaus
2 el
Strooier knoflook
Strooier knoflook
0.5 tl
Strooier paprikapoeder mild
Strooier paprikapoeder mild
1 tl
Strooier uienpoeder
Strooier uienpoeder
0.5 tl
Strooier zwarte peper
Strooier zwarte peper
0.5 tl
Zwarte peper gemalen
Zwarte peper gemalen
0.5 tl
Totaalprijs:
€11,48

Handig om te hebben

  • Slowcooker
  • Koekepan
  • Schaaltje om de kipkruiden te mengen

Aan de slag!

  1. Meng de basterdsuiker, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper en zout met elkaar. Doe er 1 eetlepel olie bij en wrijf het mengsel goed op de kip. 
  2.  Zet een koekenpan op het vuur en verhit een halve eetlepel olie. Doe de kip in de pan en zorg ervoor dat ze aan alle zijdes bruin zijn. Zet het vuur uit en leg de kip  in de slowcooker. 
  3.  Smelt de boter in dezelfde pan als waar de kip in zat en  voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut tot hij lekker begint te geuren. 
  4. Doe nu de honing, boter, sojasaus, wijnazijn en wat peper en zout bij de boter en de knoflook in de pan en roer goed door elkaar. Laat zachtjes 1 minuut koken.
  5. Giet de saus over de kip in de slowcooker.
  6.  Dek af met een deksel en kook op de HOGE stand gedurende 2-3 uur, of op de LAGE stand gedurende 5-6 uur. Draai halverwege de kippendij eens om

 

Bakken.

Deze fase kun je overslaan, maar is wel erg lekker.

  1. Leg langzaam gegaarde kippendijen in de verhitte koekenpan. Giet ongeveer 2 eetlepels ingedikte saus per dij over de kip heen.
  2. Bak kort, 1-2 minuten per kant, om de randen wat extra bruin te maken en karamelliseren.
  3.  Snijd de kip in plakken en serveer met wat saus erover.