Aan de slag!
- Meng de basterdsuiker, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper en zout met elkaar. Doe er 1 eetlepel olie bij en wrijf het mengsel goed op de kip.
- Zet een koekenpan op het vuur en verhit een halve eetlepel olie. Doe de kip in de pan en zorg ervoor dat ze aan alle zijdes bruin zijn. Zet het vuur uit en leg de kip in de slowcooker.
- Smelt de boter in dezelfde pan als waar de kip in zat en voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut tot hij lekker begint te geuren.
- Doe nu de honing, boter, sojasaus, wijnazijn en wat peper en zout bij de boter en de knoflook in de pan en roer goed door elkaar. Laat zachtjes 1 minuut koken.
- Giet de saus over de kip in de slowcooker.
- Dek af met een deksel en kook op de HOGE stand gedurende 2-3 uur, of op de LAGE stand gedurende 5-6 uur. Draai halverwege de kippendij eens om
Bakken.
Deze fase kun je overslaan, maar is wel erg lekker.
- Leg langzaam gegaarde kippendijen in de verhitte koekenpan. Giet ongeveer 2 eetlepels ingedikte saus per dij over de kip heen.
- Bak kort, 1-2 minuten per kant, om de randen wat extra bruin te maken en karamelliseren.
- Snijd de kip in plakken en serveer met wat saus erover.