VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Gevulde eieren met zalm, wasabi en sesam

Bij ons zijn gevulde eitjes een must bij elk feestje! Maar deze eitjes met zalm zijn wel echt heel erg lekker 

Gevulde eieren met zalm, wasabi en sesam
1 2 3 4 5 6
15 minuten
Makkelijk
PasenFeest

Ingrediënten

10 Scharrel Eieren S/M/L
10 Scharrel Eieren S/M/L
10 stuk
Bieslook
Bieslook
1 el
Gerookte zalmsnippers
Gerookte zalmsnippers
75 g
Mayonaise
Mayonaise
3 el
Strooier sesamzaad
Strooier sesamzaad
44 g
Wasabi paste
Wasabi paste
1 tl
Totaalprijs:
€8,60

Handig om te hebben

  • Pan
  • Spuitzak met spuitmond in stervorm

Aan de slag!

  1. Kook je eitjes hard, afhankelijk van de grootte is dit 10-12 minuutjes.
  2. Laat de eieren schrikken in ijskoud water en pel ze
  3.  Snijd de eieren overlangs door de helft en schep met een lepeltje de dooier eruit.
  4. Doe alle dooiers in een apart bakje en leg halve eiwitten op een bordje.
  5. Meng nu de dooiers met de mayonaise en wasabi en prak met een vork zodat alles goed door elkaar is en glad wordt.
  6.  Snijd de helft van de zalm heel fijn en meng dit erbij.
  7.  Je doet nu het mengsel in een spuitzak en gaat de eitjes vullen.
  8.  Top ze af met de rest van de zalm en de sesamzaadjes en sprenkel er een paar druppels sojasaus over.