VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Gekaramelliseerde uien

Heb je uien over of net als ik gehad uit de moestuin van de buurvrouw? Dan kun je er een heerlijke uiensoep mee maken, maar wat dacht je van heerlijke gekaramelliseerde ui. Wanneer je de ui goed laat afkoelen, kun je ze in de vriezer lang bewaren. Je kunt ze heerlijke gebruiken op een broodje hamburger of in een stamppot.

Gekaramelliseerde uien
1 2 3 4 5 6
45 minuten
Makkelijk
Vegetarisch

Ingrediënten

Boter ongezouten
Boter ongezouten
100 g
Olijfolie mild
Olijfolie mild
2 el
Uien
Uien
600 g
Totaalprijs:
1,92

Handig om te hebben

  • Koekenpan met deksel

Aan de slag!

  1.  Snijd de uien door de helft en snij dan dunne halve ringen. Het is belangrijk dat de uien de zelfde dikte hebben.
  2.  Verhit de boter met een scheutje olijfolie in de pan en voeg hier de uien aan toe en zet het vuur half zacht.
  3.  Doe gelijk de deksel op de pan en laat deze de eerste 10 minuten erop liggen. Maar roer wel af en toe.
  4.  Na 10 minuten mag de deksel van de pan en zet je het vuur zacht. Laat nu minstens 30 minuten de uien zacht garen en kleuren in de pan.
  5.  Na 45 minuten zijn de uien gekaramellisseerd en kun je ze gebruiken. 

 

Gekaramelliseerde uien kun je heel goed bewaren in de vriezer. Laat de ui goed afkoelen en plaats het dan max 3 maanden in de vriezer. Ik gebruik deze handige èn duurzame vershoudzakjes om mijn producten in te vriezen. Ik doe dit vaak zo plat mogelijk, zodat het heel snel ontdooid.