Aan de slag!
- Snijd dunne plakken (halve centimeter) van de courgette en leg dit in een schaaltje en spray er wat olijfolie over.
2. Rasp de citroen en strooi dit samen met de sap van een halve citroen over de courgette, samen met wat peper en zout. Laat een half uurtje staan. Geen tijd om te wachten, geen probleem, de smaak is dan lekker maar iets minder intens.
3. Verhit een koekenpan of een grillpan, spray nog wat olijfolie in de pan en gril de courgettes tot ze beginnen te kleuren. Leg ze op een bord om af te koelen en strooi wat grof peper en zout over de plakken.
4. Wanneer je alle plakken hebt gegrild en hebt laten afkoelen, strooi je er nog wat gegrilde pijnboompitjes over en is je gerecht klaar.
Tip: Geen pijnboompitjes in huis, geen probleem. Je kunt bijvoorbeeld de pitjes weglaten of vervangen voor parmezaanse kaas. Je kunt de citroen heel makkelijk vervangen voor een eetlepel citroensap uit een knijpflesje.