VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

De lekkerste dadeltaart ever

Deze dadeltaart is zo lekker en àltijd een succes. Toen vroeger de Bagels & Beans nog in Vlissingen zat, at ik daar niet anders dan dìè dadeltaart. En nog een pluspunt hij hoeft niet in de oven! 

De lekkerste dadeltaart ever
1 2 3 4 5 6
20 minuten
Makkelijk
VegetarischFeest

Ingrediënten

10 Scharrel Eieren S/M/L
10 Scharrel Eieren S/M/L
1 stuk
Dadels zonder pit
Dadels zonder pit
500 g
Donkere basterdsuiker
Donkere basterdsuiker
150 g
Kokos rasp
Kokos rasp
4 el
Marie biscuits
Marie biscuits
400 g
Ongezouten roomboter
Ongezouten roomboter
250 g
Walnoten
Walnoten
3 el
Totaalprijs:
10,08

Handig om te hebben

  • Ronde bakvorm van 28cm
  • Koekenpan
  • Garde of vork
  • Kwastje
  • Spatel
  • Karamelsiroop
  • Keukenmachine of Mes
  • Snijplank
  • Vershoudfolie

Aan de slag!

  1.  Maak een plekje vrij in de koelkast waar je bakvorm straks past
  2.  Snijd de dadels in kleine reepjes, of doe dit in een keukenmachine. Let op dat je ze niet te lang in de keukenmachine doet, want je wilt stukjes houden. 
  3.  Hak de walnoten fijn en zet even apart weg.
  4.  Verwarm de boter in de koekenpan op laag vuur en haal met een keukenkwastje wat boter uit de pan en vet alvast de bakvorm in.
  5. Voeg nu de suiker toe aan de boter in de pan en wacht tot de suiker helemaal is gesmolten. 
  6.  Klop een eitje los en voeg dit toe aan de suiker en boter. Blijf roeren, je wilt niet per ongeluk stukjes omelet  in je dadeltaart. 
  7.  Zet nu de boter en suiker iets hoger en voeg de dadels toe, meng alles goed door.  En zet het vuur weer zacht.
  8.   Kneus nu de biscuits in kleine stukjes, ongeveer 1-2 centimeter.  Ik doe dit in een schone keukendoek, door ermee op het keukenblad te slaan. 
  9.  Voeg nu de biscuit-stukjes en walnoten toe aan het mengsel en blijf roeren.  Heb je toevallig nog wat karamelsiroop staan, bijvoorbeeld voor in de koffie? Voeg dan in deze stap een shotglaasje karamelsiroop toe.
  10. Als  het goed gemengd is, doe je het mengsel in de bakvorm en duw je het wat plat in de vorm met de bolle kant van een lepel
  11.  Laat de taart afkoelen op een koele plek en zet daarna nog een uurtje in de koelkast.
  12.  Wanneer de dadeltaart is afgekoeld, strooi je de kokosrasp erover.

 

De taart is machtig, snijd dus niet te grote plakken. Ik maak deze taart voor 8 personen in een bakvorn van 28cm en haal daar dus 8 plakken uit.