Aan de slag!
- Zet de oven aan op 200 graden
- Snijd de aardappels met schil in dunne plakjes en kook ze 10 minuutjes in water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet of zeef.
- Meng ondertussen de room met de geraspte kaas, knoflook, crème fraîche en voeg peper en zout toe.
- Snijd en was de prei (of gebruik een zakje voorgesneden prei) in dunne (halve) schijfjes.
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de bladerdeeg op.
- Verspreid de room met de kaas over je bladerdeeg maar laat de randen leeg. Leg hier de helft van de boter op in kleine klontjes. Verdeel de aardappel schijfjes hierover en leg hierop de prei. Verdeel hier de rest van de boter over.
- Vouw de randjes van de bladerdeeg een beetje om, zodat er een mooie rand ontstaat. Want door de hoge temperatuur zal je kaas en boter smelten en dat wil je op je plaatpizza houden.
- Vet deze rand in met een beetje olie of boter en doe er wat grof zout over. Deze stap is niet nodig , maar wel lekker!
- Zet alles in de oven en haal na 25 minuutjes eruit. Superlekker!