Aan de slag!
- Warm de oven voor op 80 graden. Zet een pan op het vuur met ruim water.
- Snijd het groen van de Venkel, hak dit grof en leg even apart.
- Snijd nu de venkels in de lengte door en snijd iedere helft door 6 stukken. Laat de voet van de venkelknol eraan zitten want dan blijft het aan elkaar, alsje het straks even kookt. Maak je stukken niet te dun, want je wilt je venkel met nog een beetje bite.
- Hak de teentjes knoflook fijn. Reken op een half teentje per persoon. Rasp de parmezaanse kaas, grof is prima.
- Wanneer het water kookt voeg je een snuf zout en de venkel toe en laat je dit zo'n 12 minuten koken.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Doe de rest van de olie in een schaaltje, voeg hier de knoflook en het groen van de venkel aan toe.
- Leg de venkel in de ovenschaal en schenk hier de olie met knoflook en groen over.
- Strooi nu ook de geraspte over het gerecht. Zet de ovenschaal nu ongeveer 30 minuten in de oven, of tot de venkel goudbruin gekleurd is.