Aan de slag!
- Neem een klein kommetje en doe daar de saffraan in. Voeg daar een klein beetje (2-3 eetlepels) kokend water aan toe en zet even weg.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de snijbonen door de helft en haal de puntjes eraf
- Snijd de chorizo over de lengte door de helft en snijd in halve plakjes. Doe in de pan samen met de ui en knoflook.
- Laat de ui glazig worden en voeg nu de rijst toe aan je pan, ongeveer 80 gram per persoon. Blijf roeren tot korrel ook glazig is.
- Voeg nu de tomatenblokjes en de snijboontjes toe en het bouillonblokje en bak 3 minuten.
- Schenk nu de wijn erbij, voeg het kommetje met het vocht uit de saffraan erbij en 200 ml water per persoon.
- Breng aan de kook, roer goed door en zet daarna het vuur laag zodat het blijft pruttelen. Controleer na 20 minuutjes of de rijst gaar is en de bouillon is ingetrokken. Is de rijst nog niet gaar, laat het dan nog even koken.
- Snijd de citroen in partjes en serveer bij de paella op het bord.
Wil je er een feestje van maken, voeg dan gamba's of mosseltjes toe aan het recept.
Heb je geen wijn of wil je geen wijn gebruiken. Geen probleem, voeg dan de hoeveelheid wijn in water toe aan dit recept.