Aan de slag!
- Snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg hierbij de ui en het soepvlees. Bak het vlees tot het bruin is en voeg dan de tomatenpuree, bleekselderij, knoflook, bladselderij, peterselie, kurkuma, gemberpoeder, wat zout en zwarte peper erbij. Bak dit voor 3-5 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe.
- Voeg nu 300 milliliter water toe per persoon aan de pan, samen met de bouillonblokjes. En laat dit voor 30 minuutjes koken.
- Maak een papje met 50 ml water per persoon en de bloem. Zorg dat er geen klontjes in zitten en voeg dit papje toe aan de soep. Voeg dan de linzen toe aan de soep. Laat de soep weer 30 minuutjes koken.
- Voeg nu de kikkererwten en de parelcouscous toe aan de soep en laat nog 15 minuutjes zacht koken tot ook de kikkererwten zacht zijn.
- Schenk de soep in mooie kommen, serveer met brood. Je kunt de soep serveren met wat verse koriander.
Tip: Deze harirasoep is trouwens heerlijk met gekonfijte citroen.