Aan de slag!
Avocado's zijn duur en soms blijken ze niet rijp te zijn ook al staat er toch echt op het stickertje dat ze vandaag eetbaar zijn. Vervang een deel voor avocado uit de vriezer, scheelt werk, geld en je avocado is sowieso rijp.
- Snijd de avocado over de lengte door de midden, draai een kwartslag en haal de twee helft van elkaar. Haal nu met een lepel het vruchtvlees uit de avocado. Gooi de pit niet weg maar bewaar deze even.
- Prak het vruchtvlees met een vork fijn.
- Snijd de ui en de tomaat fijn en voeg dit toe aan de avocado.
- Pak een paar takjes koriander en snijd dit inclusief de takjes fijn, voeg ook toe aan de avocado.
- Meng nu alles goed door elkaar.
- Pers de limoen uit.
- Breng op smaak met de limoensap, zout en peper en de helft van de chilivlokken.
- Serveer in een mooi schaaltje en strooi hier de andere helft van de chilivlokken over.
Tip: Duurt het even voor je de guacamole serveert of wil je hem de hele avond op tafel laten staan, leg dan de pit erin. Dit voorkomt verkleuring!