VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Chocolade Breakfast Bowl

Heb je nog een banaan over, een lepel pindakaas in huis en nog een lepel cacao.. dan kom je al heel ver voor dit lekkere ontbijtje! Ik maak hem met amandelmelk, maar elke melk kan.

Chocolade Breakfast Bowl
1 2 3 4 5 6
10 minuten
Makkelijk
Gezonde keuzeSnel klaar

Ingrediënten

100% pindakaas
100% pindakaas
1 el
Amandeldrink ongezoet
Amandeldrink ongezoet
200 ml
Bananen
Bananen
2 stuk
Blauwe bessen
Blauwe bessen
2 el
Cacao
Cacao
1 el
Cruesli 4 noten
Cruesli 4 noten
2 el
Kokos rasp
Kokos rasp
1 el
Nederlandse aardbeien
Nederlandse aardbeien
100 g
Totaalprijs:
€2,86

Handig om te hebben

  • Mooi schaaltje om te serveren
  • Blender
  • Lekkere stukjes fruit, of ongezouten nootjes 

Aan de slag!

Ik gebruik zelf het liefste bevroren banaan, zodra ik zie dat een banaan bruin wordt, snijd ik hem in kleine stukjes en doe ik het in een zakje. Ik bewaar deze zo plat mogelijk in de vriezer. De blender kan vaak geen grote bevroren klonten fruit aan, en door hem plat te bewaren blijven de plakjes los van elkaar. 

 

  1.  Snijd de banaan in plakken, de aardbei ook.
  2. Meng in de blender de (bevroren) banaan, de pindakaas, de cacao en de melk tot een bijna soort ijs-substantie.
  3.  Giet dit in een mooie kom.
  4.  Leg hier de aardbei, de besjes, de kokosrasp en cruesli mooi over. 

 

In mijn recept staat aardbei, blauwe besjes.. heb je die niet, maakt niets uit! Decoreer met wat banaan, lijnzaadjes, stukjes chocolade.. alles is goed.