VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Aardappeltorentjes uit de oven

Ik heb dit gerecht gemaakt met zoete aardappel, maar met gewone aardappel is dit gerecht net zo lekker. Ik werk graag met mandolines om zo dun mogelijk te snijden. Deze kun je vaak gebruiken en kun je al aanschaffen voor een leuke prijs. Ik gebruikte voor dit recept een cupcakevorm, maar je kunt ook zelf torentjes maken op een bakplaat.

Aardappeltorentjes uit de oven
1 2 3 4 5 6
30 minuten
Gevorderd
Vegetarisch

Ingrediënten

Aardappel vastkokend
Aardappel vastkokend
800 g
Ongezouten roomboter
Ongezouten roomboter
75 g
Parmigiano reggiano poeder
Parmigiano reggiano poeder
30 g
Strooier Provençaalse kruiden
Strooier Provençaalse kruiden
3 g
Totaalprijs:
3,48

Handig om te hebben

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Verwarm in een pannetje de boter en doe hierin de geraspte knoflook
  3.  Snijd de aardappel in dunne plakken, ik snijd met de mandoline plakken van 1 mm.
  4.  Haal de pan van het voor en leg hierin de aardappel plakken, strooi hierover de provencaalse kruiden en de parmezaanse kaas. Roer goed door elkaar.
  5.  Verdeel de plakken nu over de cupcakevorm en vorm zo torentjes.
  6. Zet nu in de oven voor zo'n 25-30 minuten tot de torentjes mooi gekleurd zijn.