VeryBest - De lekkerste recepten om budgetvriendelijk en zonder verspilling te koken

Kookboek: Persiana elke dag van Sabrina Ghayour

Persiana elke dag is hét vervolg op Persiana, het ongelooflijk succesvolle debuut van Sabrina Ghayour, de ongekroonde koningin van de Perzische keuken. Ongecompliceerde gerechten, bomvol smaak staat er op de voorkant. Dat belooft veel goeds.

Kookboek: Persiana elke dag van Sabrina Ghayour

Blog

Geschreven op 14 oktober 2022 • 252 keer bekeken

Het boek is al een plaatje om te zien een prachtige groene kaft met daarop heerlijke specerijen. Maar de recensie op de achterkant trok pas echt mijn aandacht. Het was een recensie van Nigella Lawson, mijn godin van de keuken. ze schrijft; “Sabrina Ghayour's Midden-Oosterse recepten zijn zó vol smaak en zonder goed. Ze maken me heel, heel gelukkig!”. Je snapt dat ik dit boek moest hebben.

Het boek staat vol met echt makkelijke gerechten met simpele ingrediënten die je vaak al in je keukenkastje hebt staan. 

Vegetarisch en Vegan in overvloed

Alhoewel ik alles eet wat mij voorgeschoteld wordt heb ik veel vrienden en familie die graag vegetarisch en veganistisch eten. Dit kookboek is een bibliotheek aan lekkere gerechtjes zonder vlees en/of dierlijke producten. Wat denk je bijvoorbeeld van een Georgische Kidneybonensalade, met kidneybonen, peterselie, rodewijnazijn en gedroogde munt. Een soortgelijk gerecht at ik ooit in Tel Aviv en ik kan het je enorm aanraden.
Of nog zo'n heerlijk recept wat ik zeker deze herfst zal uitproberen: Kastanjechampignons met tahin en tijm, gerserveerd op geroosterd zuurdesembrood. De schrijfster heeft heel handig de vegetarische en veganistische gerechten herkenbaar gemaakt, waardoor het lekker makkelijk ontdekken is. 

 

Vlees & Vis

Op de een of andere manier had ik verwacht heerlijke stoofgerechten te vinden, maar dat is misschien niet helemaal eerlijk. Het heet niet voor niets ‘Persiana, elke dag’. En een stoofgerecht dat uren moet opstaan is nu eenmaal niet iets wat je elke dag maakt.
Er wordt veel kip en rundergehakt gebruikt. Ik ben echt fan van kippenvlees, en ook kipgehakt. Ik denk dat ik waar mogelijk het rundergehakt zal vervangen voor kippengehakt.
Daarnaast vind je heerlijkklinkende lamsgerechten en varkensvleesgerechtjes.Zelf ben ik geen lamsvlees eter, heel hyprocriet en ik beloof dan ook deze herfst nog een lamsgerecht te maken en met jullie het recept te delen. 
De visgerechtjes wil ik allemaal proberen, Sabrina Ghayour werkt veel met garnalen, wat zij niet voor niets een germaksproduct noemt. 

Mijn favoriete recept

Oei, een favoriet recept kan ik bijna niet kiezen. Bij een nieuw kookboek ga ik altijd lekker comfortabel zitten. met een stapeltje post-its in de aanslag. Op die manier markeer ik alle receptjes die ik wil uitproberen. Dit kookboek zit dus vol post-itjes van gemarkeerde recepten die ik, liefst allemaal vandaag nog, wil uitproberen.

Maar het recept dat ik echt graag met je wil delen voor deze herfst is een salade van courgette met appel en feta. Ik heb het voor je uitgewerkt en je vindt het hier. 

Ik kan je dit boek echt aanraden als je graag eens iets anders wilt, maar nog steeds geen zeeën van tijd hebt. Het is een perfect kookboek voor mensen met een drukke baan, die graag lekker, gevarieerd en gezond eten.
Je koopt Persiana elke dag van Sabrina Ghayour bij Bol.com.